JIDO op zender:

Jacobs in de ochtend… een syndicated ochtend programma van maandag t/m vrijdag.

Het programma Jacobs in de ochtend draait al jaren, in het begin live bij div radiostations, twee en half jaar geleden begonnen als syndicated programma en al snel liep het vol…, 53 stations hadden Jacobs in de ochtend in de programmering staan.

Na een half jaar is Jacobs in de ochtend terug, maar wel met veranderingen. Zowel in het programma als in het mogen uitzenden. Het is niet mijn stijl maar ik kon niet anders om bepaalde regels op te stellen. In die twee jaar van Jacobs in de ochtend waren er verschillende radio stations die het programma te pas en te onpas uitzonden, het programma was meer vulling van de uren.

Die tijd is voorbij, nu ben ik verplicht regels te maken om de goed willende stations te kunnen voorzien van een leuk ochtend programma.

Waaraan moet een station voldoen om het programma uit te kunnen zenden.

 • Belangrijk is dat je legaal bezig bent en aan de Buma en Sena betaald. Buma Stemra staat voor het auteursrecht en zorgt ervoor dat de bedenkers een vergoeding ontvangen.┬áSena komt op voor de makers en zorgt ervoor dat artiesten en producenten een vergoeding ontvangen als hun muziek gebruikt wordt (het naburig recht).
 • Het programma wordt gemaakt van maandag t/m vrijdag, dus vijf dagen…, een station moet dan ook wel de vijf dagen het programma uitzenden en niet zeggen ik heb op de dinsdag en donderdag nog plek, want dan zal de samenwerking meteen gestopt te worden.
 • ┬áHet maken van Jacobs in de ochtend kost veel tijd en geld, dit doe ik belangeloos een station moet het dus niet zien als vulling maar moet er ook echt iets aan hebben.
 • Niet ieder station zal van zelf sprekend Jacobs in de ochtend kunnen uitzenden, hier over gaan we in overleg.

Stations die Jacobs in de ochtend uitzenden?

 1. Omroep Almere 9-10 uur
 2. 4Ever Radio 8-9 uur
 3. Radio Starlight Urk 9-10 uur
 4. PowerXS 9-10-uur
 5. Joowfm Spanje 9-10 uur
 6. Radio flashback 9-10 uur
 7. Radio 1506 8-9 uur
 8. Hitradio Brabant 9-10 uur
 9. Radio Annick 9-10 uur
 10. HTR Radio 9-10 uur
 11. OSU RTV 9-10 uur
 12. Free Music Radio 9-10 uur
 13. Radio Noordzij 9-10 uur
 14. Hitradio RNI 8-9 uur
 15. Radio Loena 8-9 uur
 16. Radio Amerika Rotterdam 9-10 uur
 17. Radio Mars Vessem 7-8 uur