Bizar Nieuws:

Nieuws

Eigenaars uitvaartcentrum VS vast na vondst 190 lijken: ‘Mijn zoon ligt daar al vier jaar te rotten’

Een man en vrouw in de Amerikaanse staat Colorado zijn woensdag gearresteerd nadat in hun uitvaartcentrum onlangs de sterk ontbonden lichamen van minstens 190 mensen waren gevonden.

Jon en Carie Hallford werden opgepakt in Wagoner, Oklahoma, op verdenking van vier misdrijven: misbruik van een lijk, diefstal, het witwassen van geld en valsheid in geschrifte. Dat meldde de officier van justitie tijdens een persconferentie nadat enkele van de benadeelde families op de hoogte waren gebracht. Hij gaf aan dat de autoriteiten niet veel details zouden vrijgeven om de integriteit van het lopende onderzoek te waarborgen. ,,De documenten waarop de aanklachten zijn gebaseerd, bevatten absoluut schokkende informatie’’, aldus Michael Allen.

De Hallfords zijn eigenaar van uitvaartcentrum Return to Nature (terug naar de natuur) in het Rocky Mountains-stadje Penrose, zo’n 160 kilometer ten zuiden van Denver. De stoffelijke resten werden op 4 oktober gevonden nadat omwonenden de autoriteiten hadden gealarmeerd wegens een ‘misselijk makende geur’ in het vervallen gebouw. Onderzoekers schatten aanvankelijk dat er ongeveer 115 lichamen lagen, maar stelden dat aantal naar boven bij tot 189 toen ze medio oktober klaar waren met het verwijderen van alle stoffelijke resten.

Officier van justitie Allen en anderen spraken woensdag over een voortdurend proces van identificatie van de stoffelijke resten met behulp van vingerafdrukken, tandheelkundige gegevens, medische hardware en, indien nodig, DNA. Inmiddels zijn 110 van de 190 stoffelijke resten geïdentificeerd waarvan er 25 zijn teruggegeven aan de nabestaanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *