Tom Jacobs, geboren en getogen in Haarlem. 7 mei 1965 zag hij het levens licht. Al heel vroeg was hij gegrepen door audio apparatuur, hij was drie jaar toen hij zijn eerste koffer grammofoon kreeg van niemand minder dan zijn goede vrienden…, Sinterklaas en zwartepiet

Volgens zijn ouders zou het wel minder gaan worden maar helaas dus niet…. het werd erger dan ze ooit konden vermoeden. Er kwam een cassettedeck, bandrecorder later een mengpaneel vier kanaaltjes. Laten we een klein sprongetje maken, zeg vier jaar verder. Tom was zeven jaar, en had een FM microfoon waarmee je een frequentie kon in stellen en dan was je op een afstand van 10 meter op de radio te horen. Hier in zat een FM printje van heel laag vermogen, Tom heeft het printje er uitgehaald en waar de microfoon aan zat aangesloten op een rec uitgang van zijn versterker, de enkele draad antenne op de binnen kern van de grote 27 mc antenne aangesloten waar na bleek dat hij te horen was tot in de binnenstad van Haarlem.

Het werd ergeren erger, wanneer er een piraat begon werd Tom gebeld en zo werd het zijn leven. Al snel was er een thuis studio, en werd Tom gevraagd voor lokale omroepen Dubble Dutch Radio was het eerste station waar hij voor ging draaien. Even later werd het antenne Bloemendaal daar op volgde Z.FM Zandvoort.

Daar waren zijn programma’s de Hit versnelling, De watertoren en later samen met Patrick Tramper het programma Kustwacht. Vele stations volgde nog, Haarlem 105, Stads radio Almere, Almere FM, Easy FM, Radio 036 en Radio Seabreeze. Bij Radio 036 hebben we ook tijdens Jacobs in de ochtend de mannen van NPO Radio2 binnen gehad. De studio van NPO Radio 2 stond op de esplanade in Almere, tegenover de studio van Radio 036. Ze waren bezig met een aktie voor het KWF, Bart Arens in de studio van Radio 036 en Gerard Ekdom in de NPO Radio 2 studio. Door dat Tom een donatie deed voor het KWF sprak Gerard een jingle in. En dat ging op deze manier!